Stolar med stil

1. Eames Plastic Side Chair DSW är en snygg köksstol från Vitra med underrede i lönn och formpressad sits i plast. En omtyckt stol i många inredningsreportage och mäklarobjekt just nu.  Finns i olika färger, 3 885 kr.

2. Stolen Gubi 5 är tillverkad helt i träfaner. Formgiven av Komplot för Gubi. Den unikt formade träfaneren skänker komfort och ett estetiskt intryck vid bordet, 2 775 kr.

3. Grand Prix den designsäkra stolen från Fritz Hansen, designad av Arne Jacobsen. Finns i en rad färger. Stolen döptes efter att ha vunnit priset med samma namn 1957 i Milano. 3 765 kr.

4. Önskestolen för många designintresserade personer är just Wishbone Chair från Carl Hansen & Son, designad av Hans J Wegner 1949. Det är det y-formade ryggstödet som givit stolen dess namn, då formen likar ett så kallat önskeben, 6 185 kr.

5. Den eleganta stolen Wood är formgiven i böjd massiv betsad bok. En modern variant av den klassiska pinnstolen, men helt i miljövänligt material och produktion som uppfyller kriterierna för Svanenmärkning. Design Åke Axelsson, Gärsnäs, 3 341 kr.

 

 
http://magasinetrumdesign.se

Inredning

 • headtapet Traditionella och digitala tekniker förenas

  Svenska designvarumärket Photowall lanserar tapetkollektionen Manuscript, resultatet av ett unikt samarbete med den norska formgivaren Andreas Engesvik.

 • haddhs 25 år av inspiration

  1992 var året då Anders Färdig grundade Design House Stockholm. Genom årens lopp har de presenterat designobjekt med skandinaviska influenser, många av dem har blivit självklara klassiker. I år firar de sitt 25 års jubileum med att presentera fler blivande klassiker.

 • stilleben Träningsredskapen flyttar in i finrummet

  Studier har visat att god hälsa och motion spelar en större roll i livet för många människor idag än någonsin tidigare, men träningsredskap är inte direkt något vi visar upp i våra hem. Detta är något Svenska Tingest nu ändrat på.

 • arbetslampor_head Stilfulla arbetslampor

  Ljusa Idéer vid skrivbordet.